Traktorer i trafiken.

"I skördetid är det extra många långsamtgående fordon ute på vägarna. Polisen i Vänersborg vädjar till traktorförarna att ofta stanna till och släppa förbi bilköerna.
De långa köer som bildas bakom traktorerna skapar farliga situationer med många omkörningar och risk för olyckor menar polisen.Men på LRF Konsult i Mellerud anser man att traktorförarna är bra på att släppa fram annan trafik, och menar att andra trafikanter borde visa lantbrukarna större hänsyn.

- Det verkar vara den allmänna uppfattningen att vi är i vägen, men alla måste acceptera att långsamtgående fordon går på vägarna, säger Bosse Petterson på LRF Konsult till tidningen"  (atl.nu)


Jag vet inte om det är traktorn som är farlig när människan i bilen bakom som dristar sig till att göra omkörning trots att man befinner sig på ett backkrön. Eller dom som kör om när traktorn har börjat svänga. För att inte tala om dom som tutar på skördetröskan och tror att den går fortare för det. Eller som ungarna som trodde att dom kunde cykla ifrån min traktor och trampade på tre stycken i bredd mitt på vägen.
Störst går först, är det inte så? ;)
(Självklart ska man visa hänsyn för varandra men det vore trevligt om det gällde åt båda håll)

Kommentarer
Postat av: jana

Hänsyn är ordet från alla håll.
Och tutan snabbar inte på bara skrämmer allt och alla eller...???

2007-09-06 @ 10:47:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0