Tragiskt.

Jag lider med denna djurägare som förlorat en del av sin besättning på ett tragiskt vis.

http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=33557&a=1071364&lid=puff_1071364&lpos=lasMer

Väntans tider

Sitter och fördriver tid för att jag ska bli uppringd från hälsocentralen, det håller inte längre med handleder och axel :(. Jag börjar även misstänka att herr W skulle behöva en tid hos veterinären, hans rygg är nog inte vad den borde vara längre... Blir nog ett telefonsamtal dit med, antingen i dag eller på måndag.

På måndag är det dags för EU-ansökan och på tisdag kommer slaktbilen. Sen är det bara en vecka kvar tills att bondebåten seglar i väg, jag längtar. Det ska bli skönt att få komma bort i tre dagar.

Jag tar tillbaks det om vår i luften, det har kommit snö igen. *suckar*

Det är vår i luften.

Jag har handdukar som hänger ute på tork och det känns underbart.

Bamse har börjat fälla massa päls och tycker att det skönaste som finns är när man kliar honom på ryggen med en plastkratta. Fast det är bara jag som får göra det, när pappa skulle försöka så backade han undan.

Fröken skrutt har rusat igenom tråden idag, hon tyckte inte alls att hon skulle vara själv i hagen. *muttrar*

En duva..

Jag minns inte om jag berättade att det satt en duva i stallet en dag och fröken skrutt var alldeles skräckslagen för naturligtvis hade den valt hennes fönster som plats för att försöka ta sig ut.
Här har den dock tagit sin tillflykt till taket.

 

(jag glömde att rotera och ja, jag har spindelväv i taket)

Annars går dagen i dressyrens tecken, ska iväg o träna med MWF och sen ska jag på dressyrclinic.

Det gick väl sådär.

Det var lite avigt på gårdagens dressyrträning. Jag tyckte  mig aldrig få något riktigt grepp om damen utan det kändes mest som en timmes kompromiss gentemot varandra. Ingen katastrof men å andra sidan så blev det ingen wowkänsla. Jag tar nya tag på fredag när jag ska ut med damen igen.

Jag drömde om hästen häromnatten, vi skulle åka på tävling och i boxen stod damen med rött täcke, röda benlindor och en så hade hon en skylt runt halsen (som hon skrivit själv) med texten "jag är sjukskriven".

Äckliga djur.

När jag, trött och nästan nyvaken, klev ut på bron i morse så kände jag att jag trampade på någonting mjukt. Funderade lite hastigt på om det kunde vara en snöklump, men hur skulle den ha hamnat på bron? Lyfte på foten och tittade ner och såg en väldigt mosad mus. Någon av katterna har alltså varit duktig och fångat en mus för att sedan ta hem och visa. Men måste dom placera den precis där jag ska gå???


Ont och slutrymt.

I dag är ingen bra dag. Jag har ont i handlederna, en axel samt min fotled... Fotleden vet jag att värken orsakas av en gammal fraktur (jag blev trampad av en kviga för sisådär 15 år sedan och bröt båda benen i fotleden samt krossade fotknölen). Den är röntgad och undersökt men det finns ingenting där, den spökar ändå. Det andra vet jag inte varför det gör ont men det ska väl undersökas framgenom...

Jag har varit bortskämd med hästar som har kunnat gå för en enkel tråd utan ström. Nu har gamla damen kommit på att man kan hänga över tråden för att kanske kunna noppa åt sig ett överblivet höstrå eller två som ligger utanför och då har tråden gått av så att man har kunnat promenera in till tjurarnas foderbord och ätit av deras ensilage. Min märr har konstaterat att sparkar man tillräckligt länge på stolparna så går dom av alt. att handtaget hoppar ur öglan så att det blir öppet i ingången.
Nu har jag lessnat så i dag satte jag och pappa dit det batteridrivna stängselaggregatet. Tanterna lär bli lite överraskade när dom försöker ta sig in och får en stöt men å andra sidan så har jag lessnat på att ständigt laga hage och fundera över hur mycket ensilage de har satt i sig och hur stor risken för kolik är denna dag.

Hästbilder.

Jag har precis suttit och kollat igenom en del bilder på mig och Flisan. Jag har konstaterat att jag inte ser så liten ut som jag känner mig i bland samt att jag ser fram emot att få komma ut på tävling. Ska försöka få till en privatträning denna vecka också, vi måste börja slipa lite nu ;)

Ett smått onödigt inlägg.

Tänkte bara tala om att jag sitter vid köksbordet och bloggar från min nya bärbara dator och jag älskar den redan ;). Haft en bra dag med god mat och god öl och trevligt sällskap.

Med kossorna är det bara bra, hästarna däremot hade lessnat på hagen i halvstormen och stod på foderbordet när jag kom ut i ladugården, tur kvigorna har en rasthage där damerna kunde vara i väntan på att stallet gjordes iordning.

Bilder.


Söta lilla fröken hårfager :)
Lite större har jag allt blivit :)


Det kan faktiskt vara fullt nödvändigt med en diskpropp i traktorn ;)

Årsmötenas dag.

15.00, årsmöte på ridskolan. Visserligen väldigt snabbt avklarat men sen var man ju tvungen att sitta kvar en stund och surra lite ;)

19.00, årsmöte med LRF:s lokalavdelning. Jag och vår ordförande åker ner på regionsstämman och sen blev jag och vår sekreterare valda som ombud till vuxenskolans årsstämma. Vem tackar nej till två tillfällen med god mat och social samvaro? ;)

Annars så hade något djur i kalvstallet lyckats med konsten att förstöra ett rör ovanför nippeln så att det hade varit vattenläckage där så i morgon ska jag köra ut ströbädden som numera är mer likt en blöt bädd i mitten men djuren hade torrt på sidorna så det kändes skönt.

Ett glas rött..

Det känns faktiskt som en bra avslutning på en dag som har varit väldigt trevlig och mycket har gjorts ute i ladugården.

Skål på er kära läsare.

Bondebåten

11-13 mars hittar ni mig på Silja Serenade tillsammans med lite andra bönder och lyssnandes till seminarium som förhoppningsvis blir intressanta.
(http://www.lrf.se/viarbetarmed/bondebaten2008)

Om inte annat så blir det ett par dagars välbehövlig avkoppling från gården så att jag kan ladda om batterierna tills att det är dags att dra i gång vårbruket.

EU-papperna kom i går. Jag har inte öppnat dom än, tänkte spara det tills helgen så jag har lite "trevlig" nattlektyr ;)

Jag har en tjur i ladugården som måste vara Sveriges klantigaste. (Jag ska försöka förklara här så ni kan få en bild av hur det ser ut, har ingen kamera hemma att fota med). Mellan mina djurgrupper sitter det grindar och i bakkant av varje grind är det ett mellanrum till väggen för att vattenkopparna sitter där. Denna tjur har två gånger på två dagar lyckats kila in huvudet igenom detta mellanrum och fastnat med öronen så står han där och ser lite lagomt olycklig ut när man kommer och ska fodra. Visst att han gör det en gång, men två? Säkert står han där som ett fån när jag kommer ut till kvällen igen. Man gör sig gärna ett par extra turer ner till ladugården nu för att se så att han inte sitter fast under dagen eller på kvällen.

Inga kvigor verkar ha fått juver än så jag håller tummarna för att dom inte är dräktiga. Bamse var ju ute på äventyr när han precis kommit till gården och det är något som borde visa sig snart ifall han prickade in någon brunst. Jag hoppas att han inte gjorde det. Väntar gärna till maj för att se de första avkommorna efter honom.

Kvadrat och Kubik växer så det knakar. Äter både mjölk, kraftfoder och ensilage nu. Små sötingarna, jag har svårt att se att just dom två ska växa upp till stora snygga stutar. Jag kommer säkert att behålla dom som "gosegrisar" bara för att det var mina första kalvar. Man kanske skulle ta och köra in dom? ;)

Sommar efterlyses.

I dag småregnar det. Jag vill ha sommar!


Jag ska försöka bli bättre på att uppdatera mig. Jag lovar.

RSS 2.0