Jag orkar inte.

Hemska telefonförsäljare... Jag har precis haft en  på tråden som inte kan acceptera ett nej tack, jag är inte intresserad. Samtalet slutade med att jag helt sonika lade på luren och nu får jag sitta och lyssna på min telefon som ringt både en och två gånger. *suck*. Jag är inte på humör för människor som inte kan lyssna.
Frågan är om man någonsin är på humör för en telefonförsäljare...

Annars så tror jag att jag håller på att drabbas av influensan som cirkulerar just nu. Jag fryser och benen värker vilket brukar vara ett ganska starkt tecken på att jag är på väg att få feber. Hoppas att jag klarar mig, det är LRF:s regionstämma på torsdag och jag vill inte missa den.

Jag längtar efter våren med tillhörande tävlingar och vårbruk. Snön känns mest bara trist och kall. I går morse visade termometern -17, jag vet inte om vi haft så kallt på hela vintern.

image113

image112

Jag föredrar nog bild två, vilken väljer du?

Frost runt nosen.

Det har varit kallt i natt. Så här såg de flesta av mina djur ut runt nosen i morse.

image111Bloggen låter inte mig vänsterjustera texten sen jag la in bilden så ni får leva med att kommande text är skriven i mitten ;)
503 har fått en riktig päronmage och juvret blir bara större och större, jag chansar på att hon kalvar i mitten av april och jag tror att hon blir först ut av damerna.
Kvadrat och Kubik har accepterat att dom är "mammalösa" så nu råder tystnaden i ladugården igen och det känns väldigt skönt. Det var en aningens påfrestande i några dagar när man hörde deras skrik, det var några gånger som man funderade på om man inte skulle ta och släppa i hop dom igen bara för att få tystnad ;)

Missnöjd.

Tamara tycker inte att livet är så spännande längre. Hon är väldigt trött på att stå i sin "utebox" så i dag när jag var hos tjurarna stod hon och sparkade i grindarna för att tala om att hon fanns, var uttråkad och vansinnigt utsvulten. ;) Hon stdjer lite mer på bakbenet, dock inte så mycket som jag tycker att hon borde göra med tanke på metacamen.
En dags behandling kvar så får vi se sen...


oväsen och veterinärbesök.

Kvadrat och Kubik skildes från sina mammor i söndags så det har varit ett mer eller mindre konstant råmande ute i ladugården sen dess, det har varit så mycket att man har vaknat på nätterna. Nu har det börjat lugna ner sig...

Gamla Tamara fick besök av veterinären i dag då hon inte riktigt har belastat sitt ena bakben så nu är hon ordinerad metacam i fyra dagar samt boxvila. Veterinären kunde inte hitta någon större skada, knappt halt, ingen värme eller svullnad. Troligaste teorin är att hon gått omkull ute i hagen och slagit sig ordentligt. Stackars gamla madame. Veterinären tyckte hon var välbehållen för sin ålder (26 eller 27 år) och hade tippat på att hon var strax över 20. Min rätta veterinär däremot tycker att åldern börjar ta ut sin rätt... Så olika det kan vara.

Bilder från bondebåten.

Utsikt från hyttfönstret i Stockholms hamnHelsingfors hamn

 

Ser ni den "lilla gluggen"? Den kändes smal när båten skulle ut därigenom ;)

 

Här lämnar vi Helsingfors bakom oss.Här skulle man tydligen visa sitt pass ;)Och en liten bild över Bollywoodtemat


Tävling hos ejmis.

Jag är med i en tävling där vinsten är ett bokpaket. Nu kan jag bara hålla tummarna för att det blir jag som vinner.

Är du nyfiken på tävlingen så hittar du den på

http://ejmis.blogg.se/1205234593_ejmis_tvling_nr_3.html


Bondebåten 2008

Nu är den över.

Som vanligt börjar kryssningarna med en bussresa som alltid känns oändligt lång för att sedan följas av en massa köande innan man är ombord. När jag och min kära M gick ombord på båten så möttes vi av indier som målade ett kastmärke i vår panna (Bollywoodveckor ombord) och sedan letade vi rätt på hytten och tog en varsin dusch för att fräscha upp oss. Vi passade även på att undersöka innehållet i påsarna som "min mat" delade ut, där fanns det rotsakschips som jag tycke var fantastiska.
Kvällen inleddes sedan med att alla som åkte för att vara med på bondebåten samlades i dansresturangen för välkomstdrink och en inledning och sedan bjöds det på smörgåsbord och kvällen var fri för vilka aktiviteter man nu ville ägna sig åt. Dessutom var det sjögång så om det berodde på dryck eller båt att det kändes vingligt låter jag vara osagt ;)

Onsdagen vaknade jag efter fyra timmars sömn och var vrålhungrig (då var kl 7.30) och jag försökte lite försynt börja prata med M för att se om vi kunde gå till frukostbuffén, det tog sin lilla tid men sen så... Efter det hämtade vi seminariebiljetter och dagen bestod av intressanta seminarier, en middagslur och ett besök på bilutställningen som var på däck tre. Till middagen hade vi värdekuponger så att man kunde välja själv vart man ville äta och vi käkade på en resturang efter "gågatan" ombord som hade en alldeles fantastisk pepparstek. Kvällen blev lugn, jag tror tisdagen tog ut sin rätt ;)

Torsdagen hann vi inte med så mycket mer än att käka frukost och försöka få ner alla taxfreevarorna i väskan, sedan var det dags att gå av och sitta på den där förbaskade bussen i flera timmar igen. Men nu är jag hemma och stolt. Alla tjurarna som gick på slakt sist fick gourmet och felfrihudtillägg och det känns väldigt bra!

Vargtimmen...

Jag sitter på jobbet, det kryper i kroppen och ögonen vill inget hellre än att falla i hop och sova. Det är 40 minuter kvar till rond och jag vet att bara jag tar mig igenom dessa så är sista timmarna lätta men nu... *suckar*. Jag hoppas jag somnar tidigare i morgon, i dag var klockan närmare 11 innan jag lyckades sova. Visserligen var jag inte hemma före 9.30 heller pga läkartiden på hälsocentralen. Det har tagits prover på reumatism samt ämnesomsättning och en remiss är skickad för att jag ska få åka iväg och mäta mina nervbanor... Det vore ganska värdelöst med en handledsop så här innan sommaren, det är lite fel årstid för bonden att bli sjukskriven på.


Willebilder.

Här kommer lite bilder på Wille.

     
Annars är det lugnt, har skickat lite tjurar på slakt och fått hem en långtradare med halm.

RSS 2.0