Mycket stolt hästägare.

Jag och R.B är på körkurs i helgen och jag sträckte på mig lite extra när jag fick beröm över R.B:s arbetsvilja och känsliga mun och uppmärksamhet. Han sa att det räckte med att flytta tömmen 3 mm så gick hon åt sidan.
Sen har hon fått många positiva kommentarer om sitt utseende.
Att hon dessutom klev på transporten som ett ljus (det är 4½ år sedan hon åkte sist) och stod helt stilla tills hon fick signal att kliva av var skönt. Inga problem att åka själv med henne någonstans i alla fall.

Ska se hur saker och ting fungerar i morgon, riktigt skoj är det i alla fall!

Herdmens Code

Herdmens Code (lånad från http://blogg.passagen.se/ostergrytinge )

The cow is queen, so don't forget,
Don't curse or swear or make her fret,
Talk quietly and treat her well
Your profits then are sure to swell.

Don't raise your voice, don't move too quick,
Don't make her run, don't use that stick.
Then with quiet confidence instilled
You'll see your bulk tank better filled.

And if, perchance, Kate kicks your arm,
Don't kick her back, she meant no harm.
Just pat her gently, calm her fear,
And softly say "I love you dear"

And when she dungs all o'er the floor,
Just wash it down and through the door.
Don't stamp your feet and throw abuse,
Perhaps she's ill and skitting loose?

And as you walk amongst your herd
Remember, stop and have a word
With Jessie, Flo and Snowy too.
It's not so much to ask of you.

Always bear these words in mind
As you improve, your'e sure to find

Your cows will lie content, and so
Abundantly the milk will flowGod Natt i stormen.

Snart ska jag krypa ner i sängen och sova några timmar. I går kväll ringde en kollega och frågade om jag kanske kunde tänkas jobba natt för hon hade blivit sjuk och visst kunde jag ställa upp på det.
Det har stormat ordentligt i natt så när jag kom hem möttes jag av en del av en rönn som blåst ner och ligger över halva gården, får se om jag hinner knäppa kort på den när jag kliver upp eller om pappa varit över och sågat bort den.

Kopplingsvajern är beställd och dom skulle försöka ha den hemma tils i morgon.


Bragdguld. Vem ska få det?

Jag röstar på Rolf-Göran Bengtsson som den hästmänniska jag är.  Enligt aftonbladet har inte Sverige någon hoppmedalj sedan 1920 och då var det ett brons.  Det är otroligt duktiga idrottare som är nominerade och oavsett vem som får det så har de gjort någonting stort för att förtjäna det.  http://www.svd.se/sportspel/nyheter/artikel_2077141.svd 

Trasig kopplingsvajer.

Så är det dags för en ny reparation på casen. Har märkt att kopplingen tar längre och längre ner och efter en span under traktorn visade det sig att kopplingsvajern har börjat dela sig så på måndag morgon är det dags att ringa in till reservdelar och beställa hem en ny och sedan är det väl bara att skruva.

Till helgen åker jag och R.B på körkurs. Det ska bli riktigt skoj!!!


Ett barns syn på bondelivet.

"När man är bonde får man ha tre traktorer, äta när man själv vill och sedan får man mysa framför datorn så gör den resten"

Det är en väns systerson som sagt följande, han förstår inte varför han ska gå i skolan när han ändå ska bli bonde.


En finurlig filur.

Det står en sådan i ladugården vid namn Bamse. På något vis lurade han min far i dag och stod hux flux inne i en av grupperna i ladugården. Han har varit kvar ute med några kor och i dag när vädret var riktigt surt så fick de även tillgång till ladugården för att alla skulle få tak över sig, när pappa hade släppt ut de djuren som skulle vara ute och släppt fram de andra så stod Bamse kvar inne med ett nytt harem. Om han tryckt upp sig i ett hörn och smugit bakom pappas rygg eller hoppat över en grind ner till ströbädden vet endast han själv. (Jag skulle vela se 1.5 ton tjur smyga iväg och jag hade även velat se pappas min)

Det är en mycket speciell och personlig tjur, undrar om man någon gång kommer att ägna en sådan igen?


   

Till Sandra ;)

(och självklart alla andra som läser och bara längtar efter mina uppdateringar ;))

Jag har varit dålig med mina uppdateringar...igen. Jag vet inte vart mina dagar tar vägen? Det är lite tid framför datorn just nu och den lilla tid som spenderas där är jag oftast ute på bondeliv.se och kikar runt :o)

Det är världens tråkigaste väder i dag, det regnar is (dvs underkylt regn). Jag som skulle köra R.B, sitta i traktorn en del och busa i skogen med MWF har fått strukturera om dagen alldeles. Det är en del av bondelivets charm, att få föregående dags planer helt förändrade pga vädret. Mycket snö eller sommar vill jag ha.
Så gott som alla sommarhagar är nedplockade och intagna, dock väntar fortfarande en del av maskinerna på sin vinterförvaring.

Hela jag känner mig ganska tråkig, jag har ingen riktig aning om vad jag ska skriva.

¤R.B har fått plats på körkurs för H.Sidbäck sista helgen i november. Det ska bli riktigt skoj och se vad vi kan lära oss.
¤ V.48 är det slakt. Kön är lång så att jag har blivit senareförflyttad med en vecka. Då lämnar Bamse gården, han har varit ute hos livdjursförmedlaren men intresset var svalt. :(

Nej. Nu är det dags för lite utejobb igen, ska nog kasta ut ena katten också som fått ett totalt bryt och jagar en liten plastgrej över hela golvet. Katten i fråga är sex år, osocial och smått vrång när det inte passar.

Mjukdelsskada och blå tumme.

I går påbörjades höstklippningen av besättningen. Även årskalvarna får träna på att gå igenom buren och klippas. En av dessa fick panik och slog bakut mot ett järnrör som används för att minska in buren. Nackdelen var bara att min tumme var emellan. Eftersom den inte kändes bättre i dag så åkte jag ner på hc för att kolla och läkaren konstaterade att det var en mjukdelsskada och en blödning som skulle läka ut av sig själv inom en vecka "så om jag kunde skulle jag försöka ta det lugnt närmaste dagarna vore det bra". (jovisst, det är helt rätt tid för mig att ta det lugnt nu....)

Jag blev otroligt glad av hans leende när han hörde att jag var egen företagare med kor. Det var ett sådant uppriktigt som nådde ändå upp till ögonen.

RSS 2.0