Snö...

Det har toksnöat i dag, riktig blötsnö och hård vind. J a g  v i l l  v e r k l i g e n  i n t e  h a  s n ö  n u. Kan man skicka upp Murphy till månen? Jag ger mig 17 på att det är han som ligger bakom detta.  

Finn ett fel på bilden.

Bild ett med ett fel...Rätt svar ska vara att det gick en brytpinne så valsarna stannade och mattan gick med lite för hög hastighet så att det fastnade igen i valsarna. Hälften runt valsarna skottades bort och den andra halvan fick högtryckstvätten rycka in och lösa upp. Det var inte alls särskilt spännande.

Bild två med ett fel...Rätt svar ska vara att det är vitt på backen. Även fast det är normalt med tanke på årstiden så tycker inte jag att den är så lämplig i min planering... Försvinn och återkom om en månad.

Till sist, bild tre med ett fel...Rätt svar; Det saknas ett hjul. Femskäriga plogen stod väldigt fint parkerad inne på en lo och jag skulle glad i hågen tråckla ut den för att korta ner tiden på plöjningen. Det tog nästan två timmar att få ut den och när den väl står hemma på gården visar den sig ha punktering... Man kan bli less för mindre. Det var bara att skruva lös och bege sig mot staden för att lämna in däcket som jag kanske får tillbaks i morgon em. Hade jag inte varit så envis utan kört med ekipaget som finns hemma hade jag hunnit plöja en del ändå. Suck. 


En bonusbild på hur det såg ut nu i kväll.  Snö...

Så kom den första snön i kväll och ådi har fått vinterdäck. Jag hoppas det dröjer innan det snöar nästa gång.

sinnessvag??

Ni kanske kommer ihåg tjuren med testíkelinflammationen? Hur som helst har han fått gå kvar i ensambox under sin behandlingstid samt efteråt för att han skulle få äta upp sig igen och nu har han blivit galen! Han hade vissa agg emot mig ända sedan första sprutan men nu tål han inte att höra rösten på någon, han kommer i full karriär, hoppar och fnyser och ser hur långt han kan trycka sig genom grinden för att få tag på den som pratar.. Nu ska han få gå ut i tjurgrupp igen och jag hoppas att han lugnar ner sig en smula annars blir det spännande att lasta ut honom på slaktbilen.

Vi har även en till som inte är helt lugn att vara intill, man får ha ögon i nacken hela tiden när man hanterar djuren med med honom behöver man ha 360 graders synfält, han kan sätta ner huvudet och fnysa. Man ser hur han beräknar avståndet till människan. Jag vet inte om det beror på att han har för mycket energi eller om det är resultatet av att han är aa. Tjuren inne som pelat ur är aa korsning. 
AA är en ras som jag är mycket skeptisk till eftersom att de har haft problem med lynnet men det mesta ska vara borta efter ett gediget avelsarbete. Men hur än det är så finns det djurägare som är lite mindre nogräknade och betäcker med vad som helst. Jag ska även tillägga att det finns individer inom alla raser som inte är helt stabila i psyket trots ett noggrannt avelsarbete.

Ödmjukhet.

Så har kursen för Hans Sidböck börjat. Det är intressant och han säger många kloka saker och någonting som verkligen fastnade var "gör felen med ödmjukhet" och det är något som jag kommer ta med mig ut i livet, inte bara i hästhanteringen.

Mycket nu...

Så uppdateringarna hamnar åt sidan. Jag känner att jag börjar närma mig en korsning och jag vet inte riktigt hur jag ska gå. Fast innerst inne vet jag nog... 

Hur som helst så lever er favoritbonde än, dagarna tillbringas i traktorn och i kväll ska jag iväg och jobba, i helgen är det körkurs (dock utan häst) och övrig tid ägnas mest åt funderingar fram och tillbaka.

Uppdatering med bilder.

 
Sen sist jag skrev har jag bland annat varit iväg och lämnat ensilageplast, det blir ju en hel del under ett år på gården.

 
Sommarhagarna plockas ner, stolpe efter stolpe...Sommarhagarna har plockets ner Jag har skymtat monster i skogen ;) (det är R.B och T som gömmer sig)

  
Tjurarna hade förstört en vattenkopp och det tog sin lilla tid att byta ut den eftersom när man väl har fått dit koppen så ska det snurras upp en alldeles för lång värmekabel runt koppens undersida och ska skyddet (mittenbild) passa utanpå.


Till sist har det tillbringats tid i traktorn för att pressa halm. I dag när jag skulle snöra en bal så hörde jag ett missljud från pickupen och när jag tittade ner så såg jag att det slog gnistor för att pinnarna stod och slog mot en sten...som tur var hände det inget mer, hade inte varit så roligt att ringa till markägaren och säga "jodu, det uppstod ett litet missöde".

R.B kom inte med på körkursen, däremot fick jag en fotplats. Hade verkligen velat ha med hästen också, jag tror att det hade varit väldigt roligt och intressant. Däremot har damen fått sin vinterfrisyr (halvrakning) och det verkade som hon uppskattade det, om inte annat uppskattade jag det i dag när hon inte var sjöblöt i svett efter att vi varit ute och kört.

Boktävling.

Jag läser mycket böcker så när http://ejmis.blogg.se/ har en utlottning av ett bokpaket kan jag inte motstå att vara med. Vill du också tävla så kika in här: http://ejmis.blogg.se/2008/october/utlottning-av-bocker.html


Höstbilder.


Annars är jag mest bara trött. Dagarna räcker inte till som jag vill. Vädret vill inte heller som jag vill och det värker i händerna med jämna mellanrum. :(

Evigt regn?!

Tredje kvällen i rad som hästarna "regnat in" från hagen. Suck!! Nu kommer vi behöva några dagar med storm så att det återigen torkar upp på marken och bär för maskinerna. Skulle vi försöka köra i morgon lägger vi ner traktorerna och kör sönder insådden... Herr W har inte varit särskilt sugen på att gå ut, i går kväll fick vi mer eller mindre kasta ut honom genom dörren för att han skulle kvällskissa och i dag gick han väldigt länge innan han gick med på att gå ut. Han har blivit lite halvbekväm på ålderns höst ;)

Jag var ut på krogen i lördags och när jag stod och pratade med en kille och han fick höra att jag var bonde blev hans första reaktion "oh shit", den andra var "men då måste det vara kul för dig att komma ut och se lite folk". Ehm..jaja..

I tisdags var jag iväg och tränade med MVF och det var riktigt roligt, om än lite jobbigt. Det kändes att det var längesedan, vissa saker tog lite längre tid att få till än andra. Öppna är inte någon favoritövning även om den har sin funktion, sluta är mycket lättare :)


RSS 2.0