sinnessvag??

Ni kanske kommer ihåg tjuren med testíkelinflammationen? Hur som helst har han fått gå kvar i ensambox under sin behandlingstid samt efteråt för att han skulle få äta upp sig igen och nu har han blivit galen! Han hade vissa agg emot mig ända sedan första sprutan men nu tål han inte att höra rösten på någon, han kommer i full karriär, hoppar och fnyser och ser hur långt han kan trycka sig genom grinden för att få tag på den som pratar.. Nu ska han få gå ut i tjurgrupp igen och jag hoppas att han lugnar ner sig en smula annars blir det spännande att lasta ut honom på slaktbilen.

Vi har även en till som inte är helt lugn att vara intill, man får ha ögon i nacken hela tiden när man hanterar djuren med med honom behöver man ha 360 graders synfält, han kan sätta ner huvudet och fnysa. Man ser hur han beräknar avståndet till människan. Jag vet inte om det beror på att han har för mycket energi eller om det är resultatet av att han är aa. Tjuren inne som pelat ur är aa korsning. 
AA är en ras som jag är mycket skeptisk till eftersom att de har haft problem med lynnet men det mesta ska vara borta efter ett gediget avelsarbete. Men hur än det är så finns det djurägare som är lite mindre nogräknade och betäcker med vad som helst. Jag ska även tillägga att det finns individer inom alla raser som inte är helt stabila i psyket trots ett noggrannt avelsarbete.

Kommentarer
Postat av: ejmis

Var försiktig!! Tjurar är inte att lita på!

2008-10-29 @ 09:54:33
URL: http://ejmis.blogg.se/
Postat av: sandra

Hej!Vad e AA för ras?Inte Angus väl?Han lät inge rolig,skulle nog ha försökt slakta ut honom så fort som möjligt,men det måste ju stämma med allt annat oxå..Peppar peppar har vi aldrig råkat ut för nå elakt djur,även fast vi hade tjur uppfödning förut,men då hade vi ddem sedan de va små o vi födde upp dem själva på pulvermjölk så man hade chansen att fostra dem från första början,dikalvarna är ju svårare eftersom man inte har nån nära kontakt med dem..Hoppas det går bra med honom,hade!

2008-10-29 @ 11:09:46
URL: http://vastanalantbruk.blogg.se/
Postat av: Björn

Ta de försiktigt mä tjurarna. Du måste ju kunna blogga så vi får nått å läsa =))

2008-10-30 @ 20:13:16
Postat av: Evelina

Känner igen det där, en av mina stutar fick nys en medicinkur mot klövspalt och han blev helt tokig när vi närmade oss med sprutan. Helt aggresiv, ville bara stånga bort oss (fick ta pappsen till hjälp för att han var så galen). Men nu när han fick komma tillbaka till flocken så verkar han ha lugnat sig.

2008-11-03 @ 20:05:50
URL: http://xevelinax.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0