Utsäde beställt.I dag ringde jag och beställde utsäde. Nu är det bara att vänta. Sådden i år kommer att bestå av korn på nästan 13 ha samt havre/ärter på 6.5 ha.

Jag längtar tills att vårbruket är i full huggning.

Gangster i full fart.


Tävlingsdebut.

I dag var det dags för mig och gråben att visa oss på en tävlingsbana tillsammans... Vi bjöd på blandade småhopp, en brall och ett utbrytningsförsök i en galoppökning. Det är sådant som händer, % landade på dryga 53 vilket inte är det sämsta jag har presterat men det är långt ifrån det bästa.
Nu laddar vi om och beger oss till ERK om två veckor och satsar på att komma ett snäpp närmare gränsen för godkänd ;).  (foto från framridningen, därav den fina röda fleecetröjan, inne på banan är vi lite proprare med en marinblå kavaj)


Nosbild.Fast hon tycker att hon är coolast i kommunen med denna. Sedan den blev isatt har hon klättrat i rang, jag vet inte hur hon har burit sig åt. Å andra sidan kan ju skällkor bli lite malliga så varför skulle inte en ring-ko bli det?

Nu ska jag bege mig till Gråben och kolla av dagsformen. Jag är lite nervös för i morgon...

Maskinvisning och blåsande isbitar.

Det blåser isbitar ute i dag, likaså gjorde det i går. Jag trodde jag skulle få krupp när jag gick och rätade upp hästhagen. Gamla T är lite utav en mästare på att töja trådarna för att komma åt de få grässtråna som börjat leta sig upp i dikeskanterna så varje morgon måste jag börja med att räta upp hagen.

Om dryga timmen börjar maskinvisningen med det bästa märket inne i stan. Självklart ska jag åka i väg en sväng men jag ska försöka undvika att byta in den maskin jag har även om det kliar i fingrarna. Jag vill ju så gärna ha en valtra... Sen i kväll ska jag iväg o rida Gråben, smörja sadel, träns och stövlar samt försöka åstadkomma lite knoppar. I morgon bär det av till Sorf för tävling och det får gå som det går. För att citera K.B "någon ska vara med för att betala domaren också" :)

Jag satt och läste i lite gamla lunarbloggar (05-06 ungefär)och vad jag garvade åt en del saker.
Här är ett från när A.D ligger i bakluckan på M:s bil.
A: M, har du en karamell?
M; Nej det har jag inte
A; Men M...jag är verkligen sugen på en karamell just nu.

Eller detta, jag kommer ihåg hur vi diskuterade denna fråga när jag pluggade.
En klassisk kuggfråga från medeltiden hämtad ur "vetenskapsteori för nybörjare"

Kan Gud lugga en flintskallig? Om Gud är allsmäktig måste han kunna utföra allt. Men lugga en flintskallig lär han ändå inte kunna göra. Om med lugga menas "dra i håret" och med "flintskallig person" menas "en person som saknar hår", då är det logiskt omöjligt att lugga en flintskallig. Gud kan naturligtvis utan svårighet låta håret växa ut på den flintskallige och sedan lugga honom, men då är han ju inte längre flintskallig.

Jag och F när jag försöker fylla i F:s minneslucka.
-Titta, där är K
-Vem?
-Jamen K, som du tyckte var så snygg i går
-Jaha, jag hade bra smak i går också då

Ett sms från F
Låg i min säng och tittade på mina fina kort i telefonen, fick därefter en chock och blev tvungen att uppsöka läkarhjälp då jag insåg att det fanns bildbevis på att man har umgåtts med x.

F igen..
"ja men jag kan ju inte följa med till pokerpalatset, vem ska jag då hångla med..."
"det är dumt att ta den oöppnade flaskan när den öppnade är öppnad"
"It's a spider on my hand....ops....now it's dead".

"Sitt alltid fastspänd i en berg och dal bana". //Joey från Vänner


Stamboksbeviset.

Nu har papperet på "B2" kommit. Ni kan aldrig ana vad han var döpt till... Han är döpt till Karlsson :D.
Han är riktigt gosig i alla fall, älskar att bli kliad på ryggen med en kratta.

Jag har även anmält mig till lagomgång 1, dock inte med finaste MWF för hon är halt. Jag ska åka med hennes stallkompis i stället som jag har ridit en gång på de senaste två eller om det är tre åren. Jag hinner rida två gånger till innan söndag så det blir som det blir :).

Ingenting.

Kossan beslutade sig för att hålla på bäsen i några dagar till som det verkar så vi avvaktar väl då.

Jag sitter och mår lite halvkasst just nu och har bittert konstaterat att det var betydligt roligare i går än i dag. Det kostar att ligga på topp ;)

Spännande.

Donade på ute i ladugården nyss och såg att min gråvita ko har börjat slemma ordentligt... Undrar om hon tänker ta och kalva inom de närmsta dagarna?!

Har även satt en "antisjälvmjölkare" på en av kvigorna, blev lite sur när jag stod o tittade och såg att damen gick och tjuvdiade på en del av de andra djuren. Hon var dessutom så full i sjutton att hon ställde sig bakom för att hinna med att tutta lite innan hon blev upptäckt. Nu är det slut på det...


(Den ser värre ut än vad den är).

B2 har anlänt.

Nu har gårdens nya avelstjur kommit. En treårig simmental och som ännu har smeknamnet "B2". Jag väntar med spänning på hans stamboksbevis för att se vad han är döpt till.
Han verkar då vara hur cool som helst. När chauffören öppnade bilen så låg tjuren och sov!!! Sedan lunkade han genom bilen, kom ut och klev in i sin nya ladugård och såg ut som att han skulle ha varit här hur länge som helst. Tydligen hade han bara promenerat på också när han skulle lastas. Han upplevdes inte så stor heller, inte alls lika lång i kroppen som Bamse utan är nog i överlag ganska kort för att vara en simmental.
Jag tror han råmade tre gånger under tiden som jag var ute...

   

Jag får se om han är mer intresserad av att fotograferas i morgon :) (Kanske ska tillägga att han varit i ladugården i ca 15 minuter när dessa bilder togs, ni ser att han verkar vara ganska lättstressad va ;))

Hundhimlen.

Där befinner sig nu en av W:s bästa lekkamrater. Pga elakartad malignt lymfom fick syster avliva sin boxertik i dag. =( Det är djurägandets avigsida, den dagen man ska ta bort sina älskade djur från ens närhet.

Katt med lite attityd *bild*


RSS 2.0