Får jag berätta en hemlighet?Så söta så.


Helt rätt att det var ett skohorn på förra bilden och min röda fara är tillgänglig för den som önskar ;)

Och detta är...? *bild*Vet ni vad det är?
Jag vet. ;)
Rätt svar vinner en åktur i min röda traktor *s* (eller kanske inte)

Mitt oriktiga jobb.

Hej. Mitt namn är Lena och jag är bonde, alltså har jag ett oriktigt jobb. *suck*
Det finns alltså människor som har mage att säga att min huvudsyssla är oriktig, att jag borde fundera på att skaffa mig ett riktigt arbete. Vem 17 är dom att bedöma huruvida ett jobb är mer riktigt än någon annat?
Är det för att man är mycket hemma som det anses mindre riktigt? Eller är det för att man inte har lagt ner 4 år på universitet? Eller är det från bilderna som visas i bonde söker fru där det ger ett ganska lugnt intryck? Eller vad är det som gör bondejobbet mer oriktigt än många andra yrken?
Det är ju inte direkt så att man skaffar sig x antal ha åker och en besättning på x antal djur bara för att man vill ha en liten hobby vid sidan av.

Nu ska jag i alla fall gå ut till mitt oriktiga jobb med oriktiga kor, stänga en oriktig hage och köra en oriktig traktor för att slå ner lite oriktigt gräs som ska bli till oriktigt hö som sedan kan ges till de oriktiga korna för att de i sin tur ska föda sin oriktiga kalv som blir till ett oriktigt rekryteringsdjur eller ett oriktigt slaktdjur som i slutänden ger dig en oriktig köttbit... :o\

Jag är bonde och jag är stolt över det!!! (och jag vet dessutom att det jag och mina kollegor i landet gör är minst lika riktigt som vilket jobb som helst) 


Önskelista.

Om jag fick göra av med obegränsat mycket pengar skulle jag införskaffa:
En ny traktor
En växelplog
En stor balvagn
En ny såmaskin
Flera simmentalkvigor/kor
Ett nytt ungdjursstall
En rundbalspress
En inplastare
Allra helst en kombipress...
En fyr/sexhjuling

Annars är jag nog nöjd med det jag har ;)

Tur ingen såg mig ;)

När jag gick och gjorde om en hage i dag.
Linne och arbetsbyxor, håret åt så många håll som det kan spreta, fullt med stolpar under armen, massa små trådbitar i alla fickor som stack upp och hotade att rymma, två trådnystan fastknutna i byxorna samt två trådar fastknutna i byxhällorna för att dom skulle dras med och sättas i hop med en annan tråd.
Jag såg förmodligen ganska underhållande ut men vad gör man inte för att slippa gå mer än en gång när hagen är kuperad och solen steker ;).

Nej, dags att göra mer nytta innan dagen är slut.

Tillägg till förra inlägget.

Herr W är 50% kelpie och 50%okänt med inslag av schäfer.

när man misslyckas men gillar det ändå. *bild*


Jag skulle ut och fota W, han såg så glad och lycklig ut men så dribblade jag med kameran och bilden blev, ur ett fotografiskt perspektiv, misslyckad men ändå gillar jag den. Kanske för att jag satt där på backen och iaktog min ögonsten och gladdes åt att jag valde att köpa honom den dagen i augusti.

När W fanns på annons så sade säljaren att han skulle vara en korsning mellan kelper och shi-tzu. Jag och mamma åkte iväg och tittade. Det var en så konstig korsning så vi blev nyfikna, och titta kostade ju inget. När vi kom dit så var W själv i en låda (utomhus) som inte var så mycket större än ett normalt vardagsrumsbord och där i satt han själv. När vi frågade efter hans mor fick vi till svar att "dom var åtskilda så att inte valparna skulle ställa till med något för hon löpte". (Kullen bestod av tre hanvalpar...mig veterligen är dom inte så kapabla till att göra valpar vid åtta veckors ålder).
När tanten talade begav sig W så långt bort han kunde komma i det lilla huset och försökte gräva sig ut i vild förtvivlan.
När vi stod och pratade lite sen så kom det ut ett par tikar på gården och det ena var en schäfer, hon var W:s mormor. Hans mor var en schäferblandis och när vi frågade om det så erkände damen att hans mormor var en ren schäfer men likförbaskat vidhöll hon att hans mor, trots att hon stod vid våra fötter, var en shi-tzu...
Jag kunde inte lämna kvar honom där.
Åtta år av glädje, förtvivlan, hopp och total frustration har han gett mig och jag hoppas såklart på några år till.Favoritbyxorna är...*bild*


Jag har ett par sådana som jag införskaffade i år och dom är alldeles fantastiskt underbart sköna. Synd bara att jag kanske inte kan ha dom på krogen eller på andra ev tillställningar ;)

Men om jag köper ett par sådana här

så visst borde det väl fungera då ;)(Nej, jag har inga planer på att utöka samlingen arbetsbyxor med ett par som är rosa. Det känns som en smått opraktisk färg men nog skulle man synas...)

Tanterna är på bättringsvägen, fd "krokhorn" är lagomt trött på ögondropparna som hon ska ha *2 men hon får så snällt stå ut, precis som dom som ska droppa i hennes öga. Jag kan lova att man har blivit ganska snabb på att hoppa undan hornstumpen som hon inte drar sig för att vifta med. Hon verkar inte ha blivit känsligare av hornförlusten...snarare tvärtom.


Väntans tider.

Veterinären skulle komma under fm men fick en akut utryckning så nu kommer hon när hon kommer. Jag är inte förvånad men det är lite drygt att vänta. Funderar på om jag ska åka iväg och vända lite hö så länge och hoppas på att hon ringer innan hon kommer, om inte annat så får hon väl ringa när hon står på gården och jag inte är här.
Sen önskar jag mig ett isbad. Allt är så genomvarmt nu så det är inte riktigt skönt någonstans.
Jag vet...man ska inte gnälla när det äntligen är fint osv men min sådd skulle onekligen behöva några droppar regn, däremot kan regnet gärna undvika att hamna på vallarna som står ;)

Nej, dags för lite kaffe och sedan ut igen för att dona vidare.

RSS 2.0