Två kor in...

Och dom skötte sig jättebra. Skulle ta in "krokhorn" för att hennes horn har blivit ännu krokigare (=fått en smäll??) så nu stör det ögat och det i sin tur är superinflammerat. När korna kommer in i ladugården ser jag att "fläcköga" har blivit väldigt stel och stapplig sen i går?!
I morgon blir det till att ringa veterinären och be om ett besök...en avsågning och en undersökning. =S.

Slåttern rullar på enligt planerna, pressägaren fick tag på en annan press så han körde klart på det han var inlejd för i måndags. Superskönt! Nu är det nog inte ens 1/3 kvar som ska tas in...
Visst, det kostar att leja men med facit i hand så är det värt det när man som jag har en bit att åka till vissa åkrar och ska dit med tre maskiner (press, plastare och en transporttraktor) och sedan ska man vara minst två, helst tre, personer också.

Nu väntar sängen.

Varmt varmt varmt.

Tur att man har ac i traktorn ;). Det är nästan kapplöpning till casen på morgonen eftersom att det är den enda traktorn med ac. Vår gamla 430 däremot har en egen luftkylning som går under förkortningen kd ;) (korsdrag, den saknar dörrar)

Pressat balar och vänt hö i dag... I morgon väntar mer pressning och sedan ska det väl sopas ner någon ha till. Det är lite synd att dagarna är så varma att man inte kan sova då, annars hade jag mer än gärna vänt på dygnet och kört på nätterna. Visserligen hade jag förmodligen ansetts vara en plåga för grannarna men så skönt det hade varit för mig.


En mindre miss i planeringen.

Tidigare inlägg får tas tillbaks. Hälften av all vall är inte nerslaget, pressen råkade brinna upp...
Följande ekipage var inlejt till halva vallskörden

När jag skulle åka och lösa av pappa med slåtterkrossen så ringde telefonen och pressägaren säger att han har ett "litet haveri" och då började jag genast fundera vad tusan som kunde ha följt med pick-upen och slagit sönder den och sedan ändrar han sig och säger "egentligen är det ett ganska stort haveri" varpå jag svarar med ett jaha och då talar han om att pressen har brunnit...
Oj!!!
Jag for vidare till pappa och vi avbröt det vi höll på att slå där och så fick vi konstruera ihop en reservplan för det gräs som ligger och som tur är hann dom pressa undan det mesta, värre för han som slog i dag för att pressen skulle fortsätta där i morgon...
Det är sådant som händer.. Det hade varit värre för vår del om det hänt i går när vi hade betydligt större yta nerslagen.

Snart är hälften nere.

Till kvällen så är hälften av årets vallskörd nerslagen. En hel del är även rullat och sedan är det bara resten kvar. Riktigt riktigt skönt! Ska även köra lite torrhö, bra att ha till hästarna och som höstfoder till korna.

Bilder kommer till kvällen. :)

Jag undrar jag.

En tanke som slog mig när jag var ute och slog under fm är om alla dessa människor som köper foder vet vilket jobb som ligger bakom (att en del vet är jag säker på). Om dom ägnar bonden en tanke när dom ger av höet till sina hästar. Vi jobbar som mest när det är som vackrast, ta en heldag på stranden när ensilaget ska tas existerar inte. Osv osv. Visst är jag lite avundsjuk på de som kan sola och bada men samtidigt skulle jag inte för allt i världen vela byta bort det jag har...

Nu är dom på plats.

Kvigorna, stutarna och två gammelkor är ute på betet och det känns så skönt!

l
Smulan håller på att bekanta sig med hinken vars skrammel innebär godsaker.

Så var det dags.

Att övertyga kvigorna om att dom ska åka vagn.
Jag återkommer senare med en rapport om hur de skötte sig.

Andra dagen..

som jag skriver nu, det måste vara någon form av rekord ;)

I morgon är det midsommarafton och jag kunde väl inte bry mig mindre. Kvigorna ska däremot få fira genom att åka iväg på bete tillsammans med två äldre ordningskor och stutarna. Att det får följa med två kor är bara för att det är bra att ha någon som kan hålla ordning på tonåringarna och som kan det där med hinken ifall dom kommer utanför. Å andra sidan kan dom ju även bli väldigt förolämpade över sin roll. Gamla 68 (numera utgången ur produktionen) var så sur ett år när hon fick åka som barnvakt så i tre dagars tid stod hon vid ingången och vägrade att beblanda sig med de yngre.Undra hur många sådana här man förbrukar, slår ner och drar upp under ett år?

Nu var det riktigt längesedan.

Så frågan är om det fortfarande är någon som har hoppet uppe om att denna blogg kommer att väckas ur sin grav någon gång ;)

Livet rullar på i vanlig ordning, vårbruket är kört, kalvarna har kommit (en ko kvar, frågan är om hon kommer att kalva), Karlsson är gudasnäll, betena är stängda, casen har haft ett stort haveri men är lagad och i drift, vallarna är inspekterade och ensilaget börjar snart att köras, div III säsongen är klar och laget slutade trea osv osv osv.

Så från och med i dag ska jag försöka vara lite mer aktiv i bloggen igen. Nu får det vara nog med tystnad och frånvaro av bilder här.

RSS 2.0