Behandlingsburen



Behandlingsburen är en investering som jag inte skulle vilja vara utan.

Som ni ser är den öppningsbar på sidorna så man kommer åt den kvart som är aktuell. Pinnarna som går ner på sidan på bakre dörren är om man vill sticka in ett rör för att hålla ett oroligt djur kvar längre fram om det är litet.

Den är öppningsbar bakom och så sticker man in ett rör för att förhindra att djuret kastar sig baklänges om man tex ska dräktighetsundersöka. Hålen på sidan av andra dörren är för att kunna fästa ett rör om man tex behöver lägga upp ett bakben eller binda det emot. Likaså finns det krokar ovanför ingångsgrinden för att man ska kunna "hissa" upp benet och sedan fästa det.

Piggarna upptill på sidan är om man vill fästa ett eller två bukband och hjälpa djuret att stå.

Reglerbart vid nacken och öppningsbara grindar fram om man ska hantera djurets huvud.
Det finns även en insats att sätta i vid framdörrarna om man behöver ta upp ett framben.


(En smått groggy Impala efter att han fått sin nosring tillbakasatt)

Buren är köpt på BS Agro, den är inte gratis men jag har bara ett liv och det finns andra saker jag kan spara på än att slarva med säkerheten när jag håller på med djuren. Den har trepunktsfäste och är därmed flyttbar, det var aldrig ett alternativ att köpa en fast bur.

Veterinärerna älskar den. Hur än det är så har jag som djurägare ett ansvar för att dom ska kunna arbeta säkert också.

Saker vi gjort i buren.
* Mjölkat ur dikor när det varit krångel med kalvar/mjölknedsläpp/fått kon att stå still och acceptera att kalven får vara där.  
* Förlöst kalvar
* Ringat om Impala
* Sågat av ett horn
* Undersökningar av djur
* Behandlat djur
* Klippt djur
* Märkt om djur

 
I morgon ska 900an in på service. Det är dags att se över maskinerna nu, även om det känns som att vårbruket är långt borta när man tittar ut genom fönstret så kommer det snabbare än vi tror.


Nu tror jag att det blir dåliga uppdateringar i några dagar.
Underbaraste är på väg hit och jag ska bara njuta av hans närvaro <3

Kommentarer
Postat av: Annika

Hej! Intressant inlägg!! Har gått och funderat på ngn sån där bur själv ett tag nu. Tänkte passa på å fråga dig om hur pass stabil den är? Måste man ha den kopplad till trepunktsfästet för att den ska vara säker, eller står den bra ändå även om djuret i buren kanske inte e helt lugnt så att säga. Och vad är priset du betalat för den? När köpte du den? Kram från Annika. Ps: Vad härligt att du är kär, det e ju en helt underbar känsla! Kram igen

2011-02-20 @ 17:45:47
URL: http://s-a-g-a.blogspot.com
Postat av: Sandra

Den står högt på min önskelista men för att den verkligen ska komma till användning vill jag ha den i anslutning till ett helt sorterings/behandlings system,konstigt vore det väl om inte du hade en som är säker på bondförnuftet ;)

2011-02-20 @ 19:11:27
URL: http://vastanalantbruk.blogg.se/
Postat av: lena

Vilken smart behandlingsbox..Fina tjurbilder, Lucas är "lite" större än Baldwin..haha..Det är så enkelt med får, då behövs varken grindar, behandlingsboxar och inte behöver man heller frukta för sitt liv, när vi ska hantera dom..Allt blir förändrat, när nu simmentalarna kommer i vår..Får tänka om, om det mesta..

2011-02-21 @ 09:13:10
URL: http://blogg.amelia.se/lena70/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0