Sånt som man inte vill ska hända...

...händer dock ibland ändå.Lite halvdålig bild men det är i alla fall min balklämma. När jag står ute på fält så börjar det spruta olja åt alla håll och kanter när klämman utsätts för tryck =S
Naturligtvis är det -17. Naturligtvis har jag för tjocka handskar för att kunna hantera en nyckel på ett vettigt sätt så det vara bara att kasta av sig handskarna och skruva ihop där det gängat upp.
Men fy så kall jag var om fingrarna sen. Fast trycket höll så att balvagnen kunde lastas och köras hem.
Note to self: lägg in ett par tunnare handskar + en större skiftnyckel i traktorn.

(Nej, jag har inte alla balar hemma, viss åkerlagring förekommer också)


Min balvagnInte den största, inte den nyaste. Men den rullar lätt efter traktorn även om den har 14 ensilagebal på.
Dessutom fick jag den till ett riktigt fyndpris :) (och vem gillar inte att göra fynd :p)

 

Vinterbilder som en bonus. Bara för att det kan vara så vackert i bland :)

Fröken SkruttNästa tisdag åker vi in på klinken klockan 09.15 för att kolla upp ett framben som inte riktigt beter sig som det ska. Frågan är om det är något eller om det bara är åldern som gör sig påmind. Oavsett vilket så känns det bättre att få kolla upp det.

Det är bara att konstatera...

...att jag inte är någon "medelsvensson" med förrådsinnehåll för 24 000:-. Efter att ha läst en artikel så kikade jag in i mitt förråd, väldigt inspirerad men med en stark misstanke om att det inte skulle vara så givande.
Misstanken var korrekt.
Eller tror ni att man kan få 24' för tomma kartonger, gamla trasmattor, blomkrukor, kläder och annat ganska tråkigt krafs? ;)
Fast det är klart, någon måste ju ligga under snittet också för att ett medel ska uppstå ;)
(Men å andra sidan, om jag stoppar dit en bc-ligist, en halt nordsvensk samt en defekt mobil med fungerade laddare så borde jag närma mig :p)Dagen i dag.

I stora drag så har jag köpt en balvagn, kört hem ensilage, skottat fram min gamla bil som nu ska säljas (den lämnar gården i morgon), släckt en adventsljusstake som jag glömt bort (den står i ett rum som jag inte använder) samt lite annat smått och gott.

Nu funderar jag på om jag ska försöka mig på att göra en egen bloggdesign. Det känns som att det är dömt att misslyckas :p


Önskelista.

Alla människor är vänliga nog att upplysa mig om att min 30 årsdag är på ingång. Tydligen förväntas man även ha en kris när detta ska inträffa. 
I mitt fall saknas dock krisen, däremot har jag en fin önskelista som ni kan få ta del av ;)

* En väluppfostrad hund.
* Några miljoner
* En hästtransport
* En dressyrhäst att skjutsa i ovan nämnda transport
* En ny ladugård med liggbås och kalvgömmor
* Semester med tillhörande kovakt
* En helg på spa
* Ett nytt hus skulle inte heller skada
* En till valtra så att den blå kunde få gå i pension
* Ett fungerande trollspö
* En XC70 skulle vara fin i garaget (med E-kort, annars kan jag inte dra hästtransporten)


Det kändes väl som en rimlig önskelista? ;)
(Det är väl inte för inte som det heter just önskelista)


Note to self...

...sluta läsa hästannonser!

Fast det är ju så rackarns roligt att läsa och drömma. Snubblade över ett antal fina pållar i kväll när jag inte hade så mycket för mig.
Det är synd att tiden inte räcker. Inte platsen heller för den delen.

Fast jag ska erkänna att jag längtar tillbaks till dressyren otroligt mycket vissa dagar. Dom sekunderna då man verkligen har känslan av att man är ett med hästen man rider och man bara flyter fram. Det är en av de bästa känslorna som finns.

Ridlektioner vore egentligen inte en omöjlighet att återuppta...hmmm... Det ska helt klart funderas vidare på :)

Liten blir stor


30/8-2010


I mitten av september


7/1-2011

Vad fort det går :)


Bonus på gamle man.


7/1-2011

ur arkivet.
Bjuder jag på denna :)


Väder...

Antingen ska det snöa eller vara jättekallt. Vad är det för fel på ett mellanting? Dom dagarna har varit lätträknade...


Nu är det dags att beställa ladugårdsinredning. Mina kära damer håller på att förstöra en ätfront och det kan ju vara en idé att ordna en ny innan man möts av 16 tanter lösa på gården :)


inget vettigt...Världens bästa traktor...fast jag är ingen anhängare av att köra den.
Jag färdas hellre i en av de som visas på bilden nedan :o)


underblogg

Jag har även öppnat en underblogg där det kan tänkas dyka upp en och annan uppdatering från de dagar som hjärnan går på högtryck.
Vill du ha tillgång till den så lämna en kommentar här, skicka ett mail till lenizen@hotmail.com eller kontakta mig på fb.
Är du dock helt okänd så kan du räkna med kalla handen, detta är för folk jag känner och som jag vet kan ta del av mina tankar utan att dom sprids ut på "stan".

2010. Vad hände?

Svar...En hel del.

Det fanns dagar då jag tänkte att "f a n. Det är någon som prövar mig ordentligt nu...det kan inte bli värre efter detta". HA. Det blev värre mer än en gång. Fast sedan fanns det saker som blev så mycket bättre också även om det inte inträffade under början av året. (Jag minns inte ens allt som hände men jag minns känslan som kom över mig flera flera gånger)

Ni som följt mig, ni kommer kanske ihåg min relation med casen. Det var aldrig bara ett fel som spökade på den. Till slut fick jag nog och vinkade adjö. In på gården kom en valtra N101 i stället.

Karlsson trasslade fram och tillbaks med sina bakben, en vacker dag kom J.P och tog hand om honom. Karlsson fick det mycket bättre och efter ett par veckor kom J.P tillbaks och gjorde detsamma med Tamara.
Karlsson ersattes av den mycket coola Lucas av Mesattebo i stället och han verkar fortsätta vara lika cool. (Utom häromdagen då han tyckte att han varit nerstängd för länge och var allmänt fnysig när jag skulle släppa upp dom).
Fast jag ska erkänna, jag hade verkligen velat ha en kull till med kalvar efter Karlsson även fast jag inte hade kunnat använda honom till kvigorna. Kalvarna blev ganska stora (och dom fortsätter i samma takt).

Handen opererades med sex veckors sjukskrivning som följd. Alldeles lagom till kalvningssäsong och vårbruk...men vad göra? Den blev ju bättre i alla fall.


Sommaren hade med sig massa underbara logdanser, en rejäl första skörd, djur på bete, djur hemma och det förekom även djur på vift. (Bland annat kalven som jag fick hämta upp nere i sjön...då hade hon även hunnit med tre trädgårdar).

Ozzy tultade in i livet för att sedan ta sig en plats med buller och bång. Den söta valpen är borta och det kvarstår en superhäftig unghund med mycket vilja på gott och ont.
(Jag har dessutom precis beställt burar till "nya" bilen...förhoppningsvis kommer dom snart)

Jag blev handledare inom säkert bondförnuft också.

Det hände mycket mycket mer...och det bästa av allt (som jag har lärt mig att man ska spara till sist...) var, och är, ändå kärleken till den underbare.

Gott Nytt 2011 mina läsare.

RSS 2.0