Populära hästar...

Eller inte.. Haha, tur jag jobbade dag i går när damerna bestämde sig för att deras hage inte var en särskilt spännande plats utan tyckte att gräset var grönare på andra sidan. Dom hade levt rövare och fröken skrutt var inte alls särskilt sugen på att ge upp sin frihet heller utan hon hade lagt bak öronen, surat upp sig, vänt upp baken och hotat. *s* Hon är så rar så min lilla ögonsten ;). Det är nog tur att gamla tanten är väldigt lätt att lura till sig med en havrehink och mer än gärna tar på sig grimman bara för att få stoppa nosen i hinken.

Traktorer i trafiken.

"I skördetid är det extra många långsamtgående fordon ute på vägarna. Polisen i Vänersborg vädjar till traktorförarna att ofta stanna till och släppa förbi bilköerna.
De långa köer som bildas bakom traktorerna skapar farliga situationer med många omkörningar och risk för olyckor menar polisen.Men på LRF Konsult i Mellerud anser man att traktorförarna är bra på att släppa fram annan trafik, och menar att andra trafikanter borde visa lantbrukarna större hänsyn.

- Det verkar vara den allmänna uppfattningen att vi är i vägen, men alla måste acceptera att långsamtgående fordon går på vägarna, säger Bosse Petterson på LRF Konsult till tidningen"  (atl.nu)


Jag vet inte om det är traktorn som är farlig när människan i bilen bakom som dristar sig till att göra omkörning trots att man befinner sig på ett backkrön. Eller dom som kör om när traktorn har börjat svänga. För att inte tala om dom som tutar på skördetröskan och tror att den går fortare för det. Eller som ungarna som trodde att dom kunde cykla ifrån min traktor och trampade på tre stycken i bredd mitt på vägen.
Störst går först, är det inte så? ;)
(Självklart ska man visa hänsyn för varandra men det vore trevligt om det gällde åt båda håll)

Småshoppat.

Nu har jag kvalat in till världens elakaste matte också. Under dagens sväng in til staden passade jag på att köpa ett bilbälte till W så att han åker på en plats och inte i hela bilen... Nu har vi varit ute och testat och han tyckte väldigt synd om sig själv som var tvungen att sitta på en plats, när vi skulle kliva ur så lyckades han snurra runt så att han fastnade ordentligt. *suck*. Men jag tror det kommer fungera bra när han har vant sig. Däremot måste jag sy in den över ryggen för den var lite lång då det är en storlek L, han skulle ha behövt large över bringan och medium över ryggen men det känns som det är lätt åtgärdat. Huvudsaken är att ögonstenen åker säkert =).

 

Det blev även en ny tävlingsskjorta åt mig, en jacson (likadan som M för er som vet vad hon har) så nu måste jag verkligen ta mig iväg till SORF för det vore ju katastrof om den blev liggandes oanvänd i ett år *vissel*.

Jag tror hösten är på ingång, termometern har inte klättrat över 15+ i dag och det är kyliga vindar.

Slut på lokaltävlingarna 07...

För oss som arrangörer i alla fall (nästa år blir det nya tag). Det känns ganska skönt, det blir ett par intensiva dagar och jag kan säga att jag är ganska slutkörd, främst mentalt. Nu är det bara sex stycken klubbtävlingar kvar...fast jag orkar inte tänka på dessa nu. Just nu ids jag knappt tänka häst överhuvudtaget.

Grattis ponnylaget som vann första omgången i div 2 Hälsingland.

Nej. Trots att jag helst av allt skulle vilja krypa ner i sängen och sova nu så ska jag väl byta om till "fejskläder" och gå ut och dra undan lite jobb som jag skjutit framför mig genom att vara borta i helgen.

Det är hästbilder i alla fall

Inte bilder sen dagens tävling men i alla fall lite hästbilder för att kompensera ;)


  Min lilla fröken hårfager. Hon gnäggade så sött när jag kom till hagen i dag.

 Älskade änglahästen som var så snäll att hon kunde traska runt lös på gräsmattan och beta.

 Min första tant som uppnådde åldern av 27 år, jag tror hon är 25 på denna bild.


(Självklart (C) på bilderna!!!)

Rapport.

Så har man tävlat =). Rent poängmässigt är jag nöjd, den magiska 60% gränsen närmar sig. Däremot blir jag lite less över hur osportligt en del människor uppträder när det är tävling..det är inget specifikt för just hästdressyr utan man hittar det nog överlag i alla tävlingar. Roligast var nog ändå att se MVF i sitt esse! Samt att H fick en åtta för sin skritt. Själv är man mest nöjd över galoppens sjuor.

Nu hoppas jag bara att jag hittar en pålle att dra med mig till SORF i september.

Tävlingsmänniska...

Ja inte då jag. När klockan ringde var jag så trött att jag kunde kräkas, när jag gick och hämtade mina ridbyxor funderade jag på vad det var för fel på att egentligen bara vara "skogsmulla". När jag slog på min telefon hade jag fått ett sms där det stod "jag vet att du är bra och att det kommer gå bra" så blev jag blev jag glad.
Har försökt att peta i mig någonting som liknar frukost men det går inte. Helst skulle jag vilja vrida fram klockan så att den visar 15.00 just nu (jag räknar med att ha ridit klart då)...

Mitt mål för dagen är att inte komma sist. Just nu känner jag mig bara liten och ynklig. GAH! Varför utsätter jag mig för detta?

En ofrivillig dusch.

Konstaterade ett vattenläckage hos damerna i dag så när jag var dit och skulle se så stod vattnet som en fontän ur slangen (slangkopplingen hade gått isär). Eftersom att jag var lite bekväm så orkade jag inte gå och stänga av vattnet utan tänkte att "det är lugnt, jag fixar det genom att nypa av slagen med en hand". Jag tänkte nog bara inte så långt som att man behöver två händer för att skruva i hop den igen... Så ja, det ena ledde till det andra och jag fick duscha. ;)

Träningen i går gick bra, pålle liten var riktigt fin med jämna mellanrum.

Startlistorna klara.

Lördag är det dags att tävla igen... Spännande! Dock ska jag inte ha guling utan det blir en annan men det ska bli skoj ändå. Rider bara LB:2 denna gång fast det gör inget...bara att komma ut ska bli kul (*försöker övertyga mig själv*). Däremot är jag glad över att ingen av de närmast sörjande kommer att finnas på plats för att se spektaklet ;)

I kväll ska det dressyrtränas också. Äntligen är det dags igen!!

Tröskan står hemma för service (dronningborg) så den ska väl dras igång i helgen misstänker jag. Dock ska mina marker få vänta några dagar till. Jag har för mig att det är lite småroligt att köra tröska, längesedan jag gjorde det. Jag tänker inte räkna efter för då inser jag bara hur fort åren börjat gå ;)

Bilder.

  Alla sätt är bra utom de dåliga när man ska flytta någonting.

 Det gäller att vakta sin plats i kön när man ska få gå på nytt bete 


   Ljuva småbal...finns det något som kan få armarna att kännas kilometerlånga är det väl detta.

 Min kompis för en dag. Faktiskt en ganska trivsam sysselsättning.


I går inhandlade jag en bil, den går under smeknamnet "lilla röda faran" ;).


Fartfylld start på dagen.

Kom och gick över gården och pratade i mobilen när den jag pratade med möttes av ett "helvete - jag har en ettårstjur vandrandes lös på gårdsplan så jag måste sluta". Haha. Dessutom var jag helt ensam hemma så jag ringde en granne som var hemma och kom ner för att hjälpa mig.
Han kom och tjurskrället drog i 390knutar ner över en åker som angränsar mot hagen, inte heller brydde han sig om att jag skramlade med kraftfodershinken utan han stod där envist fastfrusen i backen, så fort vi kom närmare än tre meter så backade han. Gah!!
Till slut var det bara att ge sig och inse att tjuren aldrig skulle följa med upp till ingången. Hur skulle vi nu lösa detta? Grannen sade "tänk så bra det vore om han tog och hoppade in i hagen" och hur det var så bestämde sig tjuren för att grannen var farligare än att få en stöt av elstängslet så han gjorde ett halvt om halvt ograciöst skutt in till kompisarna igen... Inte rev han ner tråden så farligt heller och tur var väl det, det lilla som blev var snart åtgärdat.

Man fick se det från det ljusa sidan, det hade kunnat vara allihop som var utanför också.

RSS 2.0