Power.

Det är mäktigt när man kommer i galopp genom skogen med all snö och man hör hur det låter i marken för varje nedslag och hästen frustar i takt med sprången. Att vi sedan studsade ut i ett granbuskage är en helt annan historia ;).

God Jul!

God Jul önskar jag mina läsare. Hoppas ni får några bra dagar nu!


684.2 kg

vägde stoltheten slaktad.

I bland blir det bara för mycket.

Kommer ut och ska hämta bal på ett arrende i dag och efter en snabb överblick konstaterar jag att ca 40 ensilagebal är skadade och sönderstångade av hjort. Det finns drygt hundra bal ute på det stället och nu är det bara att börja köra hem och rädda det som räddas kan, jag tror att dom är ganska nyskadade däremot för tre av fyra balar som öppnades i kväll var riktigt fina och hade inte börjat mögla.
Det blir till att försöka få tag på foderhalm som man kan dryga ut med åt gammelkorna för att fodret ska räcka...

Får dessutom reda på att ena spannmålsfickan är överfull så x antal kg har runnit över mellanväggen till hölogen så i ena hörnet ligger det okänd mängd havre så det är bara att börja skotta ut för hand med hjälp av skottkärra i morgon.
Hur man kunde missa det? Ja, skum belysning och hög foderficka var en bidragande faktor och eftersom att alla djur äter ensilage är man nästan aldrig inne på logen och speciellt inte i hörnet. Råttorna skulle nog trivas om det låg kvar...

Dagens ros vill jag ge till grannen som trots att han har mycket att göra lovade att försöka hjälpa till och köra hem balar någon dag bara han hann med. Tyvärr är inte vägarna så bra och han har inga snökedjor men bara viljan och tanken värmde mig otroligt! Sedan lånade han ut en vagn med större balkapacitet än den jag har på stående fot.

Nu ska jag sova, förhoppningsvis känns allt bättre i morgon!

Julbord.

Om sisådär 20 minuter beger jag mig iväg på ett litet julbord tillsammans med mina föräldrar. Dom får julbordet av mig som ett tack för all hjälp jag får med gården när det kör i hop sig.


Jag önskar att jag kunde hitta ett bra citat som man kunde göra i ordning och ge dom i julklapp..
Några förslag?


Sponsor sökes.

Vill någon ge mig denna häst? http://www.psi-auktion.de/englisch/s535415.html 

Fast jag är inte så kinkig, något liknande med lite mindre bakbensaktivitet fungerar också ;)

Hittade många fina hästar där, tyvärr fungerade bara en att länka till. Jaja, man ska ha något att drömma om också.

Slakt.

Nu är nog djuren framme i Rättvik och på väg av bilen. Jag ska fylla min plikt och rapportera in dom till cdb. Känns lite sådär ändå när man tänker att Bamse snart är i kornas himmel. (Någon som törs gissa på vad hans slaktvikt blir?)
Däremot blev det jätteskönt i ladugården, har gjort en omflyttning också så nu står alla ungdjur på fri tillgång av mat så det är bara damerna och kvigorna som man måste stilla två gånger om dagen.
Skönt med lite lättare under vintern =)

Nej. Cdb var det...

Vinterbilder och i bland ska man ha tur.

I bland ska man visst ha tur. Jag åkte iväg och hämtade hem ett gäng med ensilagebalar och surrade lasten som jag alltid brukar. Vägen över skogen var hal och dåligt plogad så jag bestämde mig för att köra "stora vägen" hem... När jag komer hem och kopplar från vagnen så ser jag att det gapar ett hål i balraden... Panik!!! Vart har jag tappat den??? Kastar mig in i maskinen och ställer från mig balen som jag har i klämman, backar upp mot bakvikten och ser balen. Då hade den ramlat av vid infarten till gården, den hade lika gärna kunnat lega kvar där jag svänger av vägen. Förstå om den lossnat där och någon bil kört in i den?!

Hade även en trevlig överraskning ute på gården på fm, kommer och går och ser att det är sex djur som springer över gårdsplanen... Då hade sex av slaktdjuren lyckats få upp låsningen till grinden och tryckt sig ut mellan port och väg. Dom hade riktigt roligt när dom sprang runt överallt. Till saken hör att en av ungtjurarna har visat anlag för att vara folkilsk och naturligtvis var han med... Han siktade tre gånger innan han bestämde sig för att återvända in i ladugården.
På onsdag åker dom! Det ska bli skönt för jag är inte alls förtjust i att behöva ha med den gruppen att göra pga honom.

Till sist bjuder jag på lite vinterbilder.

    

Fortfarande stolt!

Damen fick ännu mer beröm i går och det kändes riktigt bra! Hennes psyke fick stort beröm, jag måste bara få henne att sluta stressa eftersom att henne stress skapar en frustration vilket i sin tur leder till "studsandet" som hon ägnar sig åt.
Men hon är underbar, dyr är hon också! ;)

Nu ska jag bara få hem henne. Underkylt regn som övergått till snöblandat och en väg som är alldeles bortglömd av allt vad sandbilar och doningar heter. Jättespännande med tre km av backar och kurvor då...eller inte.
Nåja, hon står på en bra anläggning i alla fall och jag vet att hon blir väl omhändertagen tills att jag kommer dit och hämtar upp henne.

Nu ska jag gå ut och titta på min jättehalta ko som har stått för sig själv i några dagar.
Slaktbilen som skulle gå för någon vecka sedan är återigen framflyttad, v 50 är nya datumet vilket är lite frustrerande. Ladugården är lite väl full just nu...

RSS 2.0