Om Bamse skulle blogga...

Jag undrar hur han skulle skriva då? För er som inte vet är Bamse min stora simmentaltjur och inte seriefiguren i detta fall.
Kanske skulle det se ut så här?

"I natt låg jag och tjuvlyssnade när småkillarna längst bort trodde att jag sov. Dom var avundsjuka på min storlek och sen var dom arga på matte för att hon strypt deras kraftfoder. När jag hörde detta så gav ifrån mig ett fnys och muttrade tillbaks att dom skulle äta det dom fick och inte sortera bort så mycket så skulle dom nog få gå upp i kraftfoder igen. Sen om dom åt så kanske dom skulle kunna komma upp mot min storlek. HA, tror dom ja. Jag är och förblir kungen på denna gård. Skicka in dom till mig så ska jag uppfostra dom.

Matte såg trött ut i morse men jag fick den mat jag skulle ha, jag fick henne att le lite när jag nosade på en av kvigorna och sen drog upp min nos med den vackra ringen i så att den skulle synas ordentligt. Hon klappade mig på käken och sa att jag skulle få vänta tills i sommar. Sen sa hon att hon var nyfiken på hur mina avkommor skulle bli. Jag önskar att hon förstod att dom kommer bli skitsnygga, kan dom bli något annat med mig som pappa?"


Den bortglömda vägen.

Jag bor tydligen efter den. Dryga dm med snö i natt och fortfarande ingen plogbil. Vägen består av två hjulspår och det är ingen höjdare om man får möte.
Jag skulle egentligen ha varit in till stan med släpvagn för att hämta hem en till grind till mitt grindsystem men det får väl bli någon annan dag när den där förbaskade vägen är lite bättre att köra efter. *fnyser*.

 Väghållningen här har varit under all kritik denna vinter. Innan det blev ägarskifte hos firman som kör så kunde man räkna med att vägen var plogad före 06.00 så gott som varje gång det snöat samt att han körde en till två gånger till under dygnet i fall det fanns behov. Nu ägs det av en son och han verkar inte veta hur bilen fungerar, det är bra om snön körs ur inom de närmsta två dagarna och vissa gånger bryr de sig inte alls utan snön får helt sonika köras ner av bilarna och vägen blir spårig och allmänt värdelös.

Förändringar på landet.

A har snart flyttat ut alla sina saker, efter 6½ år tillsammans är det bara vänskap som återstår.

Så nöjd och glad.

LIlla MWF gick som en klocka i kväll. Höger galopp var lite seg men å andra sidan tror jag både hon och jag började bli duktigt trötta då. Slutan och enkla byten gick bra, även mellantraven fungerade fast jag höll på att studsa ur sadeln *visslar*. Öppnan i vänster var jättebra, höger var helt okej.
Jag vill rida meeeeer. ;). Längtar redan till nästa vecka, jag hoppas att det börjar lossna för oss nu.

Extra roligt blev det förståss när jag fick beröm av A.W som tyckte jag gjort stora framsteg sen sist hon såg mig.

Fröken knas.

I morse när jag kom ut till stallet så stod kära lilla hästen bak och fram i spiltan med spetsade öron och såg sååå oskyldig ut. När jag tittade lite närmare så såg jag att hon hade hö i både lugg och man och kunde då lägga i hop ett och ett. Lilla tanten har varit på rymmen i natt och mumsat hö för glatta livet, tur var väl att hon inte varit fram till nötkreaturens kraftfodervagnar. En kolikhäst hade jag inte haft lust med i dag.


Älskade Olympique

Hoppas du har det bra i hästarnas himmel.

image87Tack K.R för att du ringde och berättade vad som hänt.

"Olle" och jag tillbringade några dagar på tävlingsbanorna 06 och väldigt många dagar på träningsbanan. En fantastiskt rolig herre som inte tackade nej till en snabb galopp i skogen. Väldigt mångsidig och mycket speciell med sina små "spöken". Jag glömmer inte vår första start hemma, ej heller vår första borta när han var livrädd för allt och nästan sprang programmet baklänges. Eller hur tjusig han var på SORF när vi placerade oss på en tredje plats och han visade upp sig med seriebyten under ärevarvet.

Om jag inte hade gården...

...skulle jag nog söka jobb som avbytare i Vestre Slidre kommun i Norge. Annonsen som fanns med i dagens ATL lät väldigt trevlig. Undrar om jag kan frakta med mig kossor och åkermark över gränsen? ;)

Är fortfarande täppt i näsan med värk i kroppen. Jag vill bli frisk nu!

Tokförkyld.

Jag har verkligen blivit jätteförkyld. Tur att pappa kunde rycka ut i morse och mata djuren.
Det kanske blir lite dåligt med uppdateringar en tid framöver men ni får ge er till tåls, tids nog vaknar bonden igen ;)

104 år..

År den totala åldern på mina inkalvade kor.

Annars händer det inte så mycket för stunden. Ströbädden måste köras ut till veckan, hade tänkt göra det i dag men de snöar på tvären och blåser isbitar så jag skjuter på det ett par dagar till... Ruggigt förkyld håller jag på att bli också, det kliar i halsen och näsan, i går tappade jag rösten i perioder och sen har jag världens äckligaste hosta.

Ett år har gått...

Sedan jag satt hos LRF konsult och skrev på papperna över arrendet. Det har hunnit hända en hel del sen dess, djur har kommit och gått. Första kalvarna är födda, visserligen i ohappa, och det har rullat på. Roligt har det varit och jag hoppas att 2008 blir ännu bättre :).

RSS 2.0