Skara dag 4.

Så har vi avverkat en dag ute på Götala herrgård med fokus på grovfoderproduktion. Mycket låg runt vad det är som kostar vilket kändes lite träffande så jag får kanske börja göra kalkyler när jag kommer hem.
Stillade även lite koabstinens i dag eftersom vi började dagen i en försöksladugård så jag fick prata med lite småkalvar och ungnöt i slutgödningsfas.

Bjuder på några små bilder från Skara.

    

Kommentarer
Postat av: Sandra

Vi skiljer av dem vid 6 mån ålder(detta gänget blev dock lite äldre),de enda tjurarna vi spar är sånna som dessa som e sent födda,de andra säljer vi vid avvänjningen,vill inte ta hit vetrinär annat än då vi måste så att kastrera 3 kalvar tycker jag e onödigt,innan vi startade me dikorna hade vi bara ungtjurar o alla på bete,det funkade för det mesta bra bara man hade rejält me ström i stängslet..vi ska ha dessa här hemma runt hallen o man får stödutfodra dem,men de ska som sagt gå till återtag så de behöver inte ha tillväxt på topp.Alla gör olika o det finns knappast några rätt el fel,allting är ju så beroende på de förutsättningarna man har på olika gårdar,känns bra att gå i skolan igen?

2009-01-14 @ 21:37:37
URL: http://vastanalantbruk.blogg.se/
Postat av: Millan

Va´kul med kurs ! Man lär så länge man lever , eller hur =)

2009-01-14 @ 21:50:42
URL: http://blogg.passagen.se/ostergrytinge/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0