Less less less.

Det snöar... IGEN!!! Ska det aldrig ta slut?
Tanken var att korna skulle vara ute på bete i början av maj men just nu känns det avlägset så ni anar inte. Just nu är det väl i runda slängar 40 cm snö kvar, mer på vissa ställen. Det känns som att bete i början av juni är mer realistiskt.

Kossorna börjar bli runda om magen och kvigorna vräker i sig mat som aldrig förr, det märks att dräktigheterna börjar närma sig slutet.

Några av de blivande mammorna :)


Tävling hos Ejmis

och då är det klart jag vill vara med :). Jag hoppas att turen är på min sida denna gång!!!

Vill du vara med så följ länken och håll tummarna för mig :)
http://ejmis.blogg.se/2009/march/tavla-hos-ejmis.html

Tidsrekord?

I alla fall i åtgången tid, det värsta är att det inte är klart än. Jag har aldrig varit med om att det tagit så lång tid som i dag... =S.
Vad jag pratar om som tagit tid? Jo, utkörningen av kornas ströbädd.
Jag förstår inte riktigt vad som hände men precis allt tog lite extra tid i dag. Bara att få ut kvigorna tog hur lång tid som helst, dom skulle inte alls gå ut på gården i rasthagen, det var ju äckligt. *suck* Dom började springa runt och alla som någonsin har hanterat en kviga vet ju hur underbara dom kan vara när dom sätter den sidan till :\.
Jag antar att jag inte behöver fortsätta? Egentligen skulle jag nog ha slutat redan när kvigorna började krångla men envisheten är lite för stark i bland ;)

Folk säljer av sina tjurkalvar på hösten, jag tror jag ska bli kärringen mot strömmen och göra tvärtom, behålla tjurarna och sälja kvigorna :p

Nu väntar sängen.

Busiga R.B

Jag var ute på en barbackatur i solen och min häst fick för sig att hon aaaaaaaldrig hade sett foderhäcken som står på en åker i grannbyn. Hur kul är det när man sitter utan sadel och hästen gör det ena kastet efter det andra? Å andra sidan är hon lite mesig så hon kastar sig inte från någon gångart som är snabbare än skritt.
Men hon är söt ändå så jag förlåter henne för det mesta :)

dåliga uppdateringar

Jag är jättedålig på att uppdatera just nu...

Lite datum för framtiden:
31/3 - Skriver SAM ansökan
19/4 - omgång 1 med dressyrlaget.
Någon gång under v.14 - nya tjuren kommer.


Ja..typ.. Det kommer mera bara jag finner min inspiration.

På väg norrut igen.

Mot skogen och snön. Sista tillfället nere i slättlandet är avslutat. Jag har då lite rester som släpar och en uppsjö med anteckningar att renskriva så det är väl som det ska vara när man har pluggat någonstans ;)

I tisdags var vi på scan och tränade på att slaktmognadsbedömma. Jag kan säga att det är ganska svårt och jag hade inte många rätt, jag var betydligt bättre på att uppskatta vikterna än att sätta fett och form rätt. Sedan följde vi även slakten och besökte både avlivning, avblodning, tittade ut över slaktlinjen och beskådade en klassificerare i arbete. Otroligt intressant även om det ser smått bisarrt ut med hudavdragningen. Jag kan i alla fall rekomendera er att besöka ett slakteri om ni får chansen (tredje gången jag besöker ett nu), om inte annat så får ni er en bild av hur lugnt slakten faktiskt går tillväga. Sedan tror jag det är otroligt nyttigt att man som konsument får chansen att se hela kedjan "på riktigt" och inte genom ett vinklat TV-program.

I går var det föreläsning om byggnader, avel och internationella jämförelser. De två första var intressantast och jag har lite frågor som jag ska maila i väg till damen som pratade om avel.

Det var lite vemodigt när allt var klart, många av personerna som var med har gjort intryck på ett eller annat sätt och man vet att man förmodligen aldrig kommer att råka på dem igen. Å andra sidan är det ju så livet är...
Jag har börjat läsa boken "14 år till salu" och jag blir så illa till mods. En vanlig tjej i en vanlig stad som blir våldtagen och sedan börjar sälja sig själv. Jag läser en bit och sedan måste jag lägga bort boken för det blir så jobbigt att läsa. men ändå så kan jag rekommendera den.

Nu ska jag luta huvudet tillbaks och v'änta på att tåget anländer hem till "stan". Det är bara en dryg timme kvar nu...

Tågresa.

Jag är på väg ner till Skara nu för en vecka av examination i kursen som jag läst. Får väl se om man klarar det nu då eller om jag får massa restuppgifter. Jag vet att det är saker och ting som blivit inlämnade för sent men det blir så i bland när livet inte alltid går som man har tänkt sig.

Det är roligt att sitta och studera folk, det är verkligen en salig blandning som åker tåg. Roligast är det väl med dom personer som skriker ut sin viktiga affärsposition över hela vagnen, dom vill verkligen att alla ska höra vilka viktiga människor de är...det är så man skulle vilja kontra med att ja men om du nu är så viktig, hur kommer det sig att du inte åker första klass ;)


Hoppsan..

Tävlingarna skulle starta 3/5...nu visar det sig att dom startar redan den 19/4 på SORF. Det kändes nästan lite panikartat, det är ju "hur nära som helst". *biter på naglarna*

Jag visste väl att jag skulle ha handlat schabrak på rea i går ;)

RSS 2.0