Det vore dumt att bara fungera.

I går ringde S och talade om att L.G skulle gräva på en åker där växt upp rejält mycket till en halvsen andraskörd så om vi ville ta reda på det så skulle han börja på torsdag morgon. Jag och pappa bestämde att vi kör, det är så pass bra återväxt så det är dumt att bara låta det grävas ner.
Slog ner allt i går och i dag när vi ska iväg så vil inte gamla pärlan starta. Gah!!! Dessutom är det lovat regn till em så det hade verkligen behövt fungera. Nu är batteriet på laddning och vi väntar... Hoppas den startar sen.

Ringde och bokade slakt i går och tur var väl det för det finns ingen möjlighet att komma in på slakteriet under oktober månad så laddningarna härifrån kommer att gå v.40 samt v.46.
V. 40 åker ungtjurarna och v.46 blir det kvigor samt utslagskor. Tyvärr är gamla "Grandis" en av utslagskorna i år =(. Aldrig roligt när man måste göra sig av med en pärla som hon som under de 17 år hon gått på gården alltid blivit dräktig, haft stora och fina kalvar vid avvänjning, aldrig varit sjuk och varit så klok. Nu verkar dock åldern ta ut sin rätt och hon följer inte flocken som hon ska, synen verkar ha blivit sämre för hon nosar sig fram när dom flyttas mellan betena och hon verkar dessutom bara ge mjölk på två spenar. (Trespent har hon varit i säkert tio år).
Det är sådant som händer men alltid lika tråkigt när det sker. (bild på grandis kommer bara jag har bättre tid att leta en)


Kommentarer
Postat av: ejmis

Alltid tråkigt när det är dags för de evigt gröna ängarna...vi skickade en av våra hästar dit idag =(

2009-08-27 @ 23:05:45
URL: http://ejmis.blogg.se/
Postat av: Louise

sorgligt när djur man tycker om måste dö :(

2009-08-28 @ 09:31:28
URL: http://lollo83.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0