En bild.


Nattsudd.

Jag jobbar extra i natt och nu är segaste timmen av dem alla här. I regel brukar det vara lugnt nu och vid 5 är det dags att gå rond i huset igen. Jag undrar om man kan vrida fram klockan en timme?

Jag har haft mycket tid till tankar i natt, en del av tankarna har gått åt till saknad av personer som lämat oss alltför tidigt. Vissa pga eget val och andra pga olyckor eller sjukdom. Det påminner mig om hur otroligt viktigt det är att skiljas åt eller somna som vänner, man vet aldrig vad morgondagen bär med sig.

"Ny" bil har det kommit till gården också, en mörkblå Audi A4 avant. Än så länge spinner den som en katt... På gården står även en Vento som nu är till salu (1994, 25 000 mil, röd) och om någon av mina läsare skulle vara intresserad så maila mig på lenizen@hotmail.com för vidare information =).

Annars rullar det på. Provade en ny hovslagare till damerna i dag och jag kunde inte annat än bli nöjd med vad hon gjorde. Jag ringde och beställde tid för en vecka sedan och under den veckan hade fröken hårfager lyckats dra av sig båda framskorna och trasa sönder tån på ena hoven så nu har hon framskor med sidokappor i stället för en "vanlig" med tåkappa... Nu är det bara att hålla tummarna för att hon inte drar av dem igen, det finns inte så överdrivet mycket att sätta sömmen i för stunden.

Besvikelse.

Jag har under en längre tid varit väldigt aktiv i en förening och nu har jag tappat all lust. Det sker stora förändringar som lades fram under ett medlemsmöte och tyvärr fanns det inte belägg för allt som sades, vissa frågor ignorerades och en del fakta som lades fram går inte ihop "på riktigt". Jag hoppas dom får ordning på det för i grunden är det en väldigt trevlig förening och det kanske går att återfå det som var men i dagsläget känns det som det är för många frågetecken för att det ska vara roligt att återvända.

Björn; nej då, det är ingen stor investering på G. Jag håller mig till min fina röda traktor så länge, under sommaren har den ändå varit ganska samarbetsvillig :).

Tro det eller ej ;)

Jag red ut på en lugn skogsrunda själv med MWF i går... Vi hittade bara några små troll efter vägen men annars var det inga som helst problem. Lite bilder på hennes pappa hittar ni http://www.bluehors.dk/hingste/ibi.htm på denna adress, en bild på henne kommer bara jag orkar starta min dator ;)

I övrigt rullar det på, less på regnet som envisas med att komma var och varannan dag :(. Fick även ta en trevlig promenad runt hela kvigbetet i dag då dom har betett sig lite underligt och vi började misstänka att någonting varit in i hagen och skrämt fröknarna. Mycket riktigt så låg tråden nere när vi var mitt ute på del två och runt där fanns det klövspår. Det kändes lite "ohögsamt" att gå runt eftersom jag vet att det setts björn inte alltför långt bort.

Morgonstund..

Tjurarna har fått frukost och regnet har fallit tungt i natt... Jag vill inte ha regn, jag vill slå ner de sista åkrarna som står och känna att jag är klar i en vecka eller två innan det är dags att börja om ;).

Jag var in till en maskinhandlare häromdagen och hittade följande gröning

 

Bakdäcken var högre än jag är lång (o då är jag 175 cm)..

Till veckan blir det en tur med bästa MWF, det är en månad sedan jag var iväg och red henne så jag har saknat det en aning. Sen försöker jag hitta en hovslagare som kan ta sig in Frökens hovar, hennes ordinarie är borta på äventyr i sex månader och så länge går det inte att vänta.


Uppdatering.

Dagarna fylls med traktorkörning och lite annat småpyssel ute på gården. I dag ska jag försöka skruva bort en grind ur lösdriften tillsammans med M. Det är en som ska lyftas ut, dras isär och spolas igenom för att se om det blir någon skillnad när man ska hålla på och skjuta ihop samt dra isär.

Annars har jag fått höra saker som gör mig allmänt fundersam på hur människor är funtade... Att dom bara orkar hålla på...

Bland tistlar och brännässlor.

Emellan där har jag färdats i dag för att sätta upp sista biten med tråd så att det blev en "gata" där kossorna kan gå över till det nya betet. Jag fick även till ett par kalvbilder innan batteriet i kameran dog. (Smulan)


RSS 2.0