Nattsudd.

Jag jobbar extra i natt, så även natten mot i går och ska ut till natten igen. Det var ingen hit att kliva upp efter 4½ timmes sömn för att åka ut och plasta ensilage.
Första skörden i år är betydligt mindre än i fjol, tur att det finns lite reserv att ta av.

Jag ska bege mig ut i kohagen någon dag för att fota de små, dom växer så det knakar nu. Jag tror de flesta har ärvt sin fars goda tillväxt vilket bara är ett plus i kanten.

I morgon (läs senare i dag men jag har fortfarande fredag eftersom jag varit vaken hela natten) ska jag ägna mig åt lite hagstängning. Det är dags att låta korna få promenera ut på bete fyra samt öka ut lite på kvigornas bete. Sen hoppas jag på ett stabilt uppehåll till veckan så att jag kan köra in lite hö till hästarna.

Uppdatering.

Scans våg och min stämde okej överens, en av tjurarna överraskade mig lite med sin vikt :). Klassningen blev också bra så jag är nöjd med även denna skickning.

Kossorna ska byta hage i morgon men jag bjuder på en bild från deras förra byte med tillhörande utforskning.


Här är en del av nya hagen


Hur söta är inte vi då?


Sen måste jag bara visa vilka fina varningsdekaler jag har på min lastare...
Annars är jag mest bara ute och är allmänt osocial ;). Det blir långt mellan uppdateringarna nu men jag har inte riktigt orken att sitta framför datorn när jag kommer in på kvällarna.


Blå bussen.


I morse var den här igen. Fem stora pojkar fick åka till Uppsala, ska bli intressant att se om mitt måtband och scans våg stämmer överens, förhoppningsvis är dom lite tyngre ;) 


Finaste MVF

Hon fick stoltsera i en tidning i dag med sin fina blågula rosett :) Jag hoppas att omständigheterna ställer sig på min sida så att jag kan fortsätta rida henne till hösten...

Värme...

En liten regndutt har det kommit men jag vill ha mer. Mycket mer!!!

I helgen har vi haft reg. dressyrtävlingar på klubben och bästa MVF gjorde sin sista tävling på ett tag, nu får hon nog lite semester. Damen glänste och vann sin klass med ganska god marginal :) (en klubbkompis kom god tvåa och div II laget blev etta i denna omgång så det var riktigt roligt att kolla). Annars börjar vårbruket närma sig sitt slut och min pall med ensilageplast har kommit. Bamse visade sig även ha 100% dräktighet, nu har alla korna kalvat och dom är så söta så, ska bege mig ut med kameran någon dag här och försöka fånga busarna på bild igen.

Dressyrtävling.

I dagens hetta begav jag mig till ERK tillsammans med MVF och hästägare för att göra sista starten med laget i div III (klass LB:1) samt rida igenom en LA:1.
Det var varmt men roligt (runt 35+ fick jag reda på att det varit) och damen var trött i klass två så där räckte inte orken riktigt hela vägen men att ändå klämma till med 60.79% gjorde att det hela kändes bra. "Prydligt men lite matt" var en av kommentarerna och jag håller med. Hjältehästen försökte trots att både hon jag var så trötta så trötta.
I Lagklassen (laget slutade trea tror jag) blev vi tvåa individuellt och det kändes väldigt bra att få in tre åttor under programmet samt tre sjuor under de allmänna intrycken. Slut% blev 66,21 och domaren skrev bland annat "fin uppvisning"  :).

RSS 2.0