Stora skrikdagarna.

Nu har majoriteten av kalvarna skiljts från sina mammor så nu väntar tre dagar av förtvivlat råmande. Jag får lika dåligt samvete varje år när jag lyssnar på dom. Det är två kalvar kvar hos sina mjusar men det löser vi vilken dag som helst =). Vi pratade inte samma språk i dag ;). Karlsson fick flytta ut från sin lilla box inne också för att få stå ute i "stora" ladugården och OJ vad han blev lycklig. (Sen fick han även fem kvigor som grannar...det kanske bidrog till lyckan)

En av tjurkalvarna fick in en riktig femetta på mitt högra knä så nu är det både rött och svullet men det är sådant som händer

Nej, dags att se om man kan röja lite i köket och sedan gå ut för att göra kväll hos djuren.

Fruktansvärd dag.

Har bara bråkat och bråkat hela dagen. Det enda positiva so far är att bilen gick igenom bes. ua.
Karlsson är kollad igen och nu har han fått en kloss under foten för att avlasta. Han var riktigt upprörd en sväng och han hade nog ruskigt ont, det var så att köttklöven syntes på ett ställe. Nu är det bara att hoppas på att klossen sitter kvar så att klöven läker. Klövis återkommer om två veckor för att kolla Karlsson igen och avverka lite andra klövar.

I morgon ska jag, om vädret tillåter, åka och hämta en urintunna. Jag måste sänka vattennivån på plattan för annars står det inte på förrän det är översvämmning :\. Helt seriöst skulle jag behöva klona mig, förstår inte hur jag ska hinna med allt.

huvudvärk

=(=(=(
Och är hemma på "rast". Jobbar extra på en delad tur i dag, har halm på backen och naturligtvis är det lovat regn i morgon. Hade verkligen behövt varit hemma i stället men men, i bland blir det som det blir.

O ska iaf komma och börja plöja lite vall till veckan.

Nehepp, kort och tråkigt inlägg men jag lever och nu är det dags att återvända till "byn"...

RSS 2.0