30 maj kl 11:09, 2010

"Lille" Kroken Krake.

 

Här har vi "Lille Kroken Krake".

Liten är han egentligen inte mer än i ålder. Född i går, en vikt som är runt 50 kg, långa ben och är någonstans mellan 70-80 cm hög. En riktigt stor krabat som helt saknar raka linjer.  Storleken till trots gick det väldigt bra för kossan att kalva.

 

Han har förmodligen legat trångt så livet är lite jobbigt nu när man ska försöka få ordning på både ben och kropp när allt är krokigt. I går hade han så svårt att resa sig själv men det har förbättratts under natten, han orkar dessutom stå längre stunder. Lägga sig däremot är ett väldigt krångligt avsnitt, det blir lätt att man trillar omkull.

Denna kille har inte grepp på att äta själv så han får på flaska. Kloka kossan gick raka vägen ut i buren i morse för att bli mjölkad och då fick även Krake gå ut och vi försökte få honom till juvret. Han försökte, men trots stöd var det svårt att hålla ordning på kroppen och dricka samtidigt så vi fortsätter att ge honom på flaska och så tas han fram till kon med jämna mellanrum för att introducera spenarna.  

 

Jag hoppas det ska lösa sig och att kropp & ben rätas ut. Det brukar ju oftast göra det när kalven kommer igång och får "träna".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0